A Te jövőd, A Te sikered, A Te iskolád!

Tisztelt Látogató! Köszöntjük honlapunkon!

Athéné-gimnáziumi tagozatának kínálata

2017. szeptember elsejétől általános gimnáziumi osztályokat indítunk. A kilencedik osztályokban négyféle tanterv alapján tervezzük a képzés megkezdését.
Pótjelentkezés alapján fogjuk betölteni a rendelkezésre álló államilag finanszírozott létszámokat. Bárki jelentkezhet, aki nem kíván az eddig megjelölt iskolában kezdeni.
Kollégiumi férőhelyet a főváros kollégiumaiban tudunk biztosítani

Leendő tanulóink az általános tantervi órakeret mellett emelt óraszámban kapnak

  • képzőművészeti ismereteket
  • informatikai ismereteket
  • humán (nyelvi-idegenforgalmi) ismereteket
  • sportelméleti (edzői alapok) ismereteket

Feladat ellátási hely kódja: 001 | Tanulmányi terület kódja: 0001 | Felvehető fő: 35

Humán osztály:
Négy évfolyamos általános gimnáziumi képzés idegennyelv, idegenvezetés, történelem, idegenforgalom tantárgyak emelt óraszámával.

JELENTKEZÉS
Feladat ellátási hely kódja: 001 | Tanulmányi terület kódja: 0002 | Felvehető fő: 35

Informatikai osztály
Négy évfolyamos általános gimnáziumi képzés. Informatika osztály, az informatikai szakmacsoport programozás, rendszerüzemeltetés alapozó tantárgyainak a helyi tantervbe építésével.

JELENTKEZÉS
Feladat ellátási hely kódja: 001 | Tanulmányi terület kódja: 0003 | Felvehető fő: 35

Grafikus osztály
Négy évfolyamos általános gimnáziumi képzés. Művészeti osztály, a művészeti szakmacsoport alapozó tantárgyainak (grafika) a helyi tantervbe építésével.

JELENTKEZÉS
Feladat ellátási hely kódja: 001 | Tanulmányi terület kódja: 0004 | Felvehető fő: 35

Sport osztály
Négy évfolyamos általános gimnáziumi képzés. Sport osztály, a sportedző szakképesítés alapozó tárgyainak és az "Iskolai labdarugás a 9-12. évfolyam számára" elnevezésű kerettanterv helyi tantervbe építésével.

JELENTKEZÉS
Feladat ellátási hely kódja: 001 | Tanulmányi terület kódja: 0006 | Felvehető fő: 35

Általános gimnáziumi osztály
Általános gimnáziumi képzés.
FIGYELEM! Erre a képzésre átveszünk más iskolából 10. és 11. általános gimnáziumi osztályban tanulókat.

JELENTKEZÉS

Ezeket a területeket iskolánk eddig is oktatta a szakképzés keretében, ezért jól felszerelt háttérrel és kiváló szakemberekkel is rendelkezünk. A kollégiumi elhelyezés megoldható.
Annak ellenére, hogy alapítványi fenntartású iskola vagyunk, a gimnáziumi képzés ingyenes.

Athéné-2017-ben meghirdetett szaképzései

Képzés megnevezéseOKJ számKöltségtérítéses helyKöltségtérítés díja Ft/hó
PLC-Programozó - Automatikai technikus
A PLC a műszaki termelésirányítás tudománya, a jövő egyik legkeresettebb szakmája! Ezt a fajta automatizált nyelvet már most számtalan területen használják: például a robotok vagy éppen a liftek vezérlése során. Képzésünk során az alapoktól haladva a legbonyolultabb programozásokig mindent megtanítunk neked.

JELENTKEZÉS
54 523 01120 40 000 Ft
CAD-CAM informatikus
Számítógépen megrajzoljuk és megtervezzük az alkatrészeket – mindezt 3D-ben –, amit aztán a laborunkban le is gyártunk. A CAM program a kulcs ez esetben: a CAD rajzból megmunkáló kódot szerkeszt ugyanis. Számtalan gépet (köszörűket, marókat, esztergákat, lézer- és szikraforgácsoló gépeket) vezérelhetsz e tudás birtokában.

JELENTKEZÉS
54 481 01120 40 000 Ft
Grafikus
A kézügyesség, a szépérzék, a térben látás remek dolog, különösképp, ha a profi módon tudod magadat kifejezni – az Apple gépeink segítségével a szakma minden csínját-bínját megtanulhatod, persze a szabadkézi munkákról sem megfeledkezve.

JELENTKEZÉS
54 211 04120 40 000 Ft
Hangmester
A hangmesterek fontossága megkérdőjelezhetetlen, legyen szó bármilyen előadásról: például egy koncert során tőlük függ, hogy az egyes hangszerek hogyan szólalnak meg együttesként. Kiváló technikai eszközeink révén – a Apple iMac gépek, stúdió, színházterem – megtanítjuk, hogyan lehetsz profi a szakmában.

JELENTKEZÉS
54 213 01120 40 000 Ft
Informatikai rendszerüzemeltető
Legyél a cég egyik legfontosabb embere: rendszergazdaként te felelsz a vállalat számítógépes rendszeréért, annak összeállításáért, működéséért és karbantartásáért.

JELENTKEZÉS

54 481 06120 40 000 Ft
Sportedző
Szerezd meg a kedvenc sportod edzői képesítését nálunk! Nem csak gyakorlati téren, hanem elméleti szempontból is – sportpszichológia, anatómia – formába hozunk. Igazolt sportolóként egy év alatt szerezheted meg a szakmát az Athénében!

JELENTKEZÉS
54 813 02120 30 000 Ft
Szoftverfejlesztő
Alkalmazások és játékok számítógépen vagy éppen mobilon – szoftverfejlesztőként bármit létrehozhatsz, ami mások számára csodának tűnhet. Nem beszélve arról, hogy itthon és külföldön is kapkodnak majd érted a munkáltatók.

JELENTKEZÉS
54 213 05120 40 000 Ft
Vám-, jövedéki- és termékdíj ügyintéző
Egy szakmával három területen is profi lehetsz: a vám, a jövedék és a termékdíj témakörök ötvözésével egy igazán piacképes szakmát kapunk. Ha otthon érzed magad a számok világában, és érdekelnek a pénzügyek, ne keress tovább.

JELENTKEZÉS
54 344 03120 30 000 Ft

Államilag finanszírozott képzés (jelenleg nincsen nálunk!) esetén 10 ezer forintos beiratkozási díj aktuális a beiratkozáskor és félévente 20 ezer forintos tananyag használati díj fizetése kötelező.
Tandíjas képzés esetén az első havi tandíjból 10 ezer forintos előleg fizetendő beiratkozáskor, de a tandíj tartalmazza a tananyag használati díjat, valamint az első OKJ vizsga költségeit is.

Informatika

Athéné Szakképző Iskola - Informatika

Művészet, művelődés

Athéné Szakképző Iskola - Művészet és közművelődés

Közgazdaság

Közgazdaság

Gépészet

Athéné Szakképző Iskola - Gépészet

Diákélet

Vendéglátás


Athéné-középiskola a Blaha Lujza térnél!

A legutóbbi tanévkezdés is bizonyította, hogy az Athéné az egyik legkeresettebb OKJ-s képzésekkel foglalkozó intézmény: rengetegen csatlakoztak a szeptemberben elindult képzéseinkre, így hát nem csoda, hogy sok szakunk – köztük az először indultak is – teljes létszámmal futnak. A bővítés azonban nem csak a szakok és a tanulók számára korlátozódott: 2014 szeptemberétől új gyakorlati központtal gyarapodott az épületeink száma, így mostantól három helyszínen – egymástól néhány percnyire – folyik a tanítás az Athénében.
A legjobb technikai és szakmai feltételek, számos szabadidős program és bulik – ha röviden össze akarjuk foglalni, mik jellemzik leendő hallgatóink athénés éveit.

Az Athéné hallgatói az alábbi juttatásokat vehetik igénybe:

  • diákigazolvány (estin is)
  • társadalombiztosítás
  • családi pótlék
  • kollégiumi elhelyezés

A képzés kapcsán felmerülő +költségek

  • 10 000 Ft beiratkozási díj
  • 20 000 Ft/félév tanagyag használati díj (Államilag finanszírozott képzés esetén)