A Te jövőd, A Te sikered, A Te iskolád!

Általános információk

Nappali vagy esti?

A jelenlegi jogszabályok alapján nappali rendszerben azok tanulhatnak nálunk, akik 1992 január elseje után születtek, a tőlük idősebbek esti jogviszonyra jogosultak. Két lehetőség jöhet szóba ebben az esetben: nappali órák – együtt a nappalisokkal, vagy pedig heti három esti alkalom. Előbbi adott, utóbbira pedig akkor lesz lehetőség, ha az adott szakra legalább 20 fő estire iratkozik be. Az estis helyeink költségtérítésesek:90 000 Ft/félévbe kerülnek (a CAD-CAM-es képzésünk esetében 140 000 Ft/félév). Ingyenesen is lehet nálunk esti jogviszonnyal tanulni, méghozzá azokon a szakokon, ahol korlátlan számú államilag támogatott hellyel rendelkezünk. A “képzéseink listája” menüpontban látható, hogy mely szakok ezek.

Nappali rendszerben tanuló hallgatóink az alábbi juttatásokat vehetik igénybe:

  • diákigazolványcollege-students
  • egészségbiztosítási jogviszony
  • családi pótlék (annak a tanévnek a végéig, amelyben a tanuló betölti a huszadik életévét)
  • árvaellátás
  • kollégiumi elhelyezés – igény szerintA képzés kapcsán (minden szak esetében) felmerülő költségek: 10 ezer Ft beiratkozási díj + félévente 20 ezer Ft tankönyvszolgáltatási díj (ez utóbbi csak az ingyenes szakmák esetében)

Ingyenes vagy fizetős?

Hogy ingyenes-e egy képzés, attól függ, hogy az  adott iskola kap-e rá államilag támogatott helyeket vagy sem. Az eddigi évektől eltérő módon idén – eddig legalábbis – nem kaptunk ingyenes helyeket, így fizetősként hirdetjük a szakjainkat. A kimagasló technikai feltételekkel és a kiváló szakmai háttérrel szállunk “harcba” az Athénében az érdeklődők megnyerése érdekében! Nyílt Napjainkon bárki betekintést nyerhet mindebbe.

Irány a kolesz! 

Vidéki hallgatóink igény szerint ingyenes kollégiumi elhelyezésben részesülhetnek – az Athéné több fővárosi kollégiummal is kapcsolatban áll. A beiratkozás után kapott iskolalátogatási igazolás a feltétele a kollégiumnak – mi segítünk intézni!