A Te jövőd, A Te sikered, A Te iskolád!

Általános információk

Magas szintű OKJ-s képzés, és ami utána van

Idén szeptembertől 33 szak közül választhatsz nálunk, köztük olyanokból, melyekért havi ösztöndíjban is részesülhetsz. Képzéseink egy része ingyenes (részletekért érdeklődj mail-ben vagy telefonon) – ha még nem rendelkezel OKJ-s végzettséggel, illetve államilag támogatott diplomával. S ha már diploma: a nálunk szerzett végzettségért – szakiránynak megfelelő felsőoktatási képzés esetén – 24 többletpontot szerezhetsz. Az athénés éveid alatt, a modul rendszerű képzésnek köszönhetően egyéb szakképesítéseket is megszerezhetsz – az alapképzéssel egy időben, kedvezményes anyagi feltételek mellett, további modulok felvételével pedig szert tehetsz ECDL vagy magasabb fokú nyelvvizsga bizonyítványra. A modul rendszer lényege, hogy az oktatás a legújabb előírásoknak megfelelően részekre bontva történik. Egy-egy rész, vagyis modul több szakképzésben is megtalálható – példaként a számítógépes órák -, így aki az egyik szakra jár, az egyben egy másik képzés követelményeinek egy részét is elsajátítja. A már megszerzett moduljaid pedig nem vesznek el: ha valamilyen okból kifolyólag abba kell hagynod a képzésünket, vagy ha nem végzel sikerrel, akkor a korábban teljesített moduljaidat egy későbbi képzés esetén elismerik neked. Emellett az is előfordulhat, hogy bár nem végzel a választott szakmában, szerzel annyi modult, hogy rész-szakképesítést kapsz.

És végül, de nem utolsó sorban: az idei tanévtől ingyenes lett a második szakképesítés megszerzése is (államilag támogatott szakok esetében)! Az órák nappal vannak, a jogviszony pedig esti ebben az esetben.

Nappali vagy esti?

A jelenlegi jogszabályok alapján nappali rendszerben azok tanulhatnak nálunk, akik 1993 január elseje után születtek, a tőlük idősebbek esti jogviszonyra jogosultak. Két lehetőség jöhet szóba ebben az esetben: nappali órák – együtt a nappalisokkal, vagy pedig heti három esti alkalom. Előbbi adott, utóbbira pedig akkor lesz lehetőség, ha az adott szakra legalább 20 fő estire iratkozik be. Az estis helyeink költségtérítésesek:90 000 Ft/félévbe kerülnek (a CAD-CAM-es képzésünk esetében 140 000 Ft/félév). Ingyenesen is lehet nálunk esti jogviszonnyal tanulni, méghozzá azokon a szakokon, ahol korlátlan számú államilag támogatott hellyel rendelkezünk. A “képzéseink listája” menüpontban látható, hogy mely szakok ezek.

Nappali rendszerben tanuló hallgatóink az alábbi juttatásokat vehetik igénybe:

  • diákigazolványcollege-students
  • egészségbiztosítási jogviszony
  • családi pótlék (annak a tanévnek a végéig, amelyben a tanuló betölti a huszadik életévét)
  • árvaellátás
  • kollégiumi elhelyezés – igény szerintA képzés kapcsán (minden szak esetében) felmerülő költségek: 10 ezer Ft beiratkozási díj + félévente 20 ezer Ft tankönyvszolgáltatási díj (ez utóbbi csak az ingyenes szakmák esetében)

Irány a kolesz! 

Vidéki hallgatóink igény szerint ingyenes kollégiumi elhelyezésben részesülhetnek – az Athéné több fővárosi kollégiummal is kapcsolatban áll. A beiratkozás után kapott iskolalátogatási igazolás a feltétele a kollégiumnak – mi segítünk intézni!