Jelenlegi hely

Arany ékszerek tisztításának otthoni lehetőségei

Arany ékszerek tisztításának otthoni lehetőségeiAhogy szinte minden, úgy az arany ékszerek is koszolódnak, elszíneződnek a rendszeres használattól. Lehetőség van persze arany tisztítási szolgáltatást igénybe venni, de sokan szeretik inkább otthon, plusz kiadások nélkül megoldani a tisztítási feladatokat. Nézzük meg, hogy milyen lehetőségek vannak rá.

A leggyakoribb probléma, hogy elveszíti csillogását az arany ékszer. Ha szakemberhez visszük az arany ékszert, akkor ő a polírozást a saját gépeivel, eszközeivel végzi el. Ezek azonban egy átlagos háztartásban nem állnak rendelkezésre. Szerencsére vannak házi megoldások is, melyekkel nagyon jól visszaállítható az eredeti csillogás. Ilyen pl. a magnéziumos tisztítás. Magnéziumport gyógyszertárban, háztartási boltban lehet venni, és egy pohár vízben kell feloldani, majd ebbe belehelyezni az arany ékszert. 1-2 nap után kivehetjük, és a csillogása újra a régi lesz.

Ha a zsíros szennyeződéseket szeretnénk eltávolítani az arany ékszerről, akkor kicsivel nehezebb dolgunk van, de szerencsére otthon ez is megoldható. A forró vizes, zsíroldós tisztítás jó megoldás, arra kell ügyelni, hogy az arany ékszer ne érjen az edény falához, amiben a zsíroldós vizet forraljuk.

A gyakran viselt ékszereket fogkrémmel is lehet tisztítani. Akár kézzel is dörzsölhető a fogkrém az arany ékszerre, de akár egy puha fogkefét is használhatunk. Utána vízzel kell lemosni a fogkrémet, majd pedig hagyni megszáradni az ékszert, és újra ragyogni fog.