Jelenlegi hely

Cégkivonat ingyen, megéri?

Cégkivonat ingyen, megéri?A cégkivonat a céges ügyintézések, szerződéskötések egyik alapvető dokumentuma. Több különböző változat létezik belőle, az egyik egyik közül az ingyenes cégkivonat. Sokan úgy gondolkodnak, hogy miért fizessenek valamiért, ha azt ingyen is be tudják szerezni. De vajon megéri az ingyenes cégkivonat?

Anyagilag mindenképpen, mert nem kell fizetni érte, de meg kell vizsgálni azt is, hogy mit kapsz a pénzedért cserébe, vagyis ingyenes cégkivonat esetén mi az, amit nem kapsz meg. Bármelyik cégkivonatot is választod, az adatok típusa ugyanaz lesz, tartalmilag ugyanolyan információkat tartalmaznak, az ingyenes változatnál azonban nincs semmilyen biztosíték arra, hogy a tartalma friss lesz. Gyakran előfordul, hogy a letöltött ingyenes cégkivonat hónapokkal, évekkel ezelőtti információkat tartalmaz.

Mondani sem kell, hogy ezzel gyakorlatilag a funkcióját veszíti el a dokumentum, mivel a cégkivonatok feladata pont az, hogy az adott vállalkozásra vonatkozó, éppen aktuális információkat lehessen velük igazolni. Emiatt szinte sehol nem fogadnak el ingyenes cégkivonatot, hivatalos ügyek intézése során szinte biztosan minimum hiteles cégkivonatra lesz szükség. A hiteles, közhiteles cégkivonatok biztosan az éppen aktuális információkat tartalmazzák, gyakorlatilag ezért fizetsz, amikor nem ingyenes cégkivonatot választasz. Mivel általában előírás az elfogadott hitelesítési szint, így mindenképpen megéri az árát, mert másképp nem tudsz ügyeket intézni. Ha csak információ szerzésre használnád a cégkivonatot, akkor is érdemes hiteles cégkivonatot választani a pontos, aktuális információk miatt.

2021.11.29.

A leggyakoribb porszívó hibákEgy porszívóval általában évekre tervezünk, az évek során azonban előfordulhatnak kisebb-nagyobb hibák a porszívókkal. Nem kell kétségbe esni, szerencsére a leggyakoribb hibákat saját magunk is tudjuk javítani, orvosolni.

2021.11.09.

Cégkivonat ingyen, megéri?A cégkivonat a céges ügyintézések, szerződéskötések egyik alapvető dokumentuma. Több különböző változat létezik belőle, az egyik egyik közül az ingyenes cégkivonat. Sokan úgy gondolkodnak, hogy miért fizessenek valamiért, ha azt ingyen is be tudják szerezni. De vajon megéri az ingyenes cégkivonat?

2021.09.06.

Elektronikus vagy közhiteles cégkivonat, mikor melyik?A két legnépszerűbb cégkivonat típus az elektronikus hiteles cégkivonat, valamint a közhiteles cégkivonat. Gyakran felmerül a kérdés, hogy mikor melyikre van szükség, mikor melyiket igényeljük.

2021.08.24.

A puzzle előnyeiA puzzle nagyon sok ember számára jelent kiváló kikapcsolódási lehetőséget, függetlenül az életkortól. A szórakozás mellett azonban számos egyéb előnye is van a puzzle-nek, amiért érdemes ezzel tölteni a szabadidőd egy részét.

2021.07.20.

Cégkivonat típusok online céges ügyintézéshezEgyre több olyan cég van, amely minden lehetséges teendőt online próbál elintézni, ugyanis ez sokkal kényelmesebb és gyorsabb, mint a személyes ügyintézés. Az egyik dokumentum, ami szinte minden céges ügyintézés során szükséges, a cégkivonat. Lássuk, milyen cégkivonat típusokat használhatunk online ügyintézéshez.

2021.07.07.

Hibakód kiolvasás, házilag vagy szakemberrel?Az autótulajdonosok rémálma, hogy felvillan egy visszajelző a műszerfalon, de nem tudják, hogy mi a pontos oka, mekkora a baj. Ilyenkor a hibakód kiolvasás lesz segítségedre, ugyanis vannak olyan eszközök, melyeket össze lehet kötni az autóval, és megmondják a pontos hibakódot, amivel közelebb kerülhetsz a hibához.

2021.06.10.

Igényelj mindig hiteles cégkivonatotCégkivonat igénylése előtt sokan vannak, akik megvizsgálják a különböző cégkivonat típusokat, és az ingyenes változatot szeretnék igényelni, pont azért, mert nem kell érte fizetni. Cikkünkben bemutatjuk, hogy miért szerezz be minden esetben hiteles cégkivonatot.