Jelenlegi hely

Cégkivonat típusok online céges ügyintézéshez

Cégkivonat típusok online céges ügyintézéshezEgyre több olyan cég van, amely minden lehetséges teendőt online próbál elintézni, ugyanis ez sokkal kényelmesebb és gyorsabb, mint a személyes ügyintézés. Az egyik dokumentum, ami szinte minden céges ügyintézés során szükséges, a cégkivonat. Lássuk, milyen cégkivonat típusokat használhatunk online ügyintézéshez.

Leggyakrabban hiteles elektronikus cégkivonatra lesz szükségünk. Ezt a dokumentumot elektronikus formában kapjuk, e-mailben, és tartalmaz minden olyan információt, ami egy cégkivonatban benne van. Megnyitni, megtekinteni nagyon egyszerű, nem kell hozzá semmilyen különleges program.

Szintén elektronikus formájú dokumentum az e-hiteles cégkivonat, ez azonban már olyan (es3) formátumban van, aminek megnyitásához különleges programra lesz szükségünk. Ez a program az E-Szigno, szerencsére ingyenesen letölthető, használható. E-hiteles cégkivonatot akkor tudunk használni online ügyintézésnél, ha azt a másik fél elfogadja, tehát meg tudja nyitni. Ha nem, akkor az előző, hiteles cégkivonatot kell mellékelnünk. Az e-hiteles cégkivonat elektronikus aláírással rendelkezik, kinyomtatva ez az aláírás elveszíti hitelét, a dokumentum pedig hitelességét.

A közhiteles cégkivonat a legmagasabb szintű hitelesítést jelenti, pont emiatt azonban online ügyintézésre nem használható fel. A legmagasabb szintű hitelesítés azt jelenti, hogy mindenképpen papír alapú a közhiteles cégkivonat, nincs belőle elektronikus formátum, amire online ügyintézéshez szükség lenne.

2021.11.29.

A leggyakoribb porszívó hibákEgy porszívóval általában évekre tervezünk, az évek során azonban előfordulhatnak kisebb-nagyobb hibák a porszívókkal. Nem kell kétségbe esni, szerencsére a leggyakoribb hibákat saját magunk is tudjuk javítani, orvosolni.

2021.11.09.

Cégkivonat ingyen, megéri?A cégkivonat a céges ügyintézések, szerződéskötések egyik alapvető dokumentuma. Több különböző változat létezik belőle, az egyik egyik közül az ingyenes cégkivonat. Sokan úgy gondolkodnak, hogy miért fizessenek valamiért, ha azt ingyen is be tudják szerezni. De vajon megéri az ingyenes cégkivonat?

2021.09.06.

Elektronikus vagy közhiteles cégkivonat, mikor melyik?A két legnépszerűbb cégkivonat típus az elektronikus hiteles cégkivonat, valamint a közhiteles cégkivonat. Gyakran felmerül a kérdés, hogy mikor melyikre van szükség, mikor melyiket igényeljük.

2021.08.24.

A puzzle előnyeiA puzzle nagyon sok ember számára jelent kiváló kikapcsolódási lehetőséget, függetlenül az életkortól. A szórakozás mellett azonban számos egyéb előnye is van a puzzle-nek, amiért érdemes ezzel tölteni a szabadidőd egy részét.

2021.07.20.

Cégkivonat típusok online céges ügyintézéshezEgyre több olyan cég van, amely minden lehetséges teendőt online próbál elintézni, ugyanis ez sokkal kényelmesebb és gyorsabb, mint a személyes ügyintézés. Az egyik dokumentum, ami szinte minden céges ügyintézés során szükséges, a cégkivonat. Lássuk, milyen cégkivonat típusokat használhatunk online ügyintézéshez.

2021.07.07.

Hibakód kiolvasás, házilag vagy szakemberrel?Az autótulajdonosok rémálma, hogy felvillan egy visszajelző a műszerfalon, de nem tudják, hogy mi a pontos oka, mekkora a baj. Ilyenkor a hibakód kiolvasás lesz segítségedre, ugyanis vannak olyan eszközök, melyeket össze lehet kötni az autóval, és megmondják a pontos hibakódot, amivel közelebb kerülhetsz a hibához.

2021.06.10.

Igényelj mindig hiteles cégkivonatotCégkivonat igénylése előtt sokan vannak, akik megvizsgálják a különböző cégkivonat típusokat, és az ingyenes változatot szeretnék igényelni, pont azért, mert nem kell érte fizetni. Cikkünkben bemutatjuk, hogy miért szerezz be minden esetben hiteles cégkivonatot.