Jelenlegi hely

Elektronikus vagy közhiteles cégkivonat, mikor melyik?

Elektronikus vagy közhiteles cégkivonat, mikor melyik?A két legnépszerűbb cégkivonat típus az elektronikus hiteles cégkivonat, valamint a közhiteles cégkivonat. Gyakran felmerül a kérdés, hogy mikor melyikre van szükség, mikor melyiket igényeljük.

Az elektronikus hiteles cégkivonat, ahogy a neve is mutatja, elektronikus formában, e-mailben fog érkezni. Magyarországi felhasználásra alkalmas, olyan esetekben, amikor nincs szükség közhiteles cégkivonatra, hanem megelégszenek a alacsonyabb hitelesítésű dokumentummal is. A hiteles cégkivonat olcsóbb, könnyebben beszerezhető, mint a közhiteles változat, így amikor elegendő, mindig ajánlott ezt választani.

Közhiteles cégkivonatra akkor van szükség, ha ezt írják elő, szintén magyarországi felhasználásra alkalmas. Általában banki ügyintézések, számlanyitások során kell közhiteles cégkivonatot mellékelni, ugyanis ez a legmagasabb hitelesítési szint, így a legfontosabb esetekben elvárás a közhiteles dokumentum. Akkor is jó választás a közhiteles cégkivonat, ha nem tudjuk, hogy melyik hitelesítési szintre van szükség, mivel a közhiteles cégkivonatot mindig elfogadják, a legmagasabb hitelesítés miatt.

Ha nem hazai, hanem külföldi felhasználásról van szó, akkor a fenti dokumentumok nem fognak megfelelni, akkor sem, ha hitelesen le vannak fordítva pl. angol nyelvre. Ilyen esetekben egy speciális, ún. Apostille cégkivonatot kell beszerezni. Ez hasonló a közhiteles cégkivonathoz, ugyanis szintét papír alapú dokumentumról van szó, rendelkezik azonban egy plusz felülhitelesítéssel is, ami lehetővé teszi a külföldi felhasználást.

2021.11.29.

A leggyakoribb porszívó hibákEgy porszívóval általában évekre tervezünk, az évek során azonban előfordulhatnak kisebb-nagyobb hibák a porszívókkal. Nem kell kétségbe esni, szerencsére a leggyakoribb hibákat saját magunk is tudjuk javítani, orvosolni.

2021.11.09.

Cégkivonat ingyen, megéri?A cégkivonat a céges ügyintézések, szerződéskötések egyik alapvető dokumentuma. Több különböző változat létezik belőle, az egyik egyik közül az ingyenes cégkivonat. Sokan úgy gondolkodnak, hogy miért fizessenek valamiért, ha azt ingyen is be tudják szerezni. De vajon megéri az ingyenes cégkivonat?

2021.09.06.

Elektronikus vagy közhiteles cégkivonat, mikor melyik?A két legnépszerűbb cégkivonat típus az elektronikus hiteles cégkivonat, valamint a közhiteles cégkivonat. Gyakran felmerül a kérdés, hogy mikor melyikre van szükség, mikor melyiket igényeljük.

2021.08.24.

A puzzle előnyeiA puzzle nagyon sok ember számára jelent kiváló kikapcsolódási lehetőséget, függetlenül az életkortól. A szórakozás mellett azonban számos egyéb előnye is van a puzzle-nek, amiért érdemes ezzel tölteni a szabadidőd egy részét.

2021.07.20.

Cégkivonat típusok online céges ügyintézéshezEgyre több olyan cég van, amely minden lehetséges teendőt online próbál elintézni, ugyanis ez sokkal kényelmesebb és gyorsabb, mint a személyes ügyintézés. Az egyik dokumentum, ami szinte minden céges ügyintézés során szükséges, a cégkivonat. Lássuk, milyen cégkivonat típusokat használhatunk online ügyintézéshez.

2021.07.07.

Hibakód kiolvasás, házilag vagy szakemberrel?Az autótulajdonosok rémálma, hogy felvillan egy visszajelző a műszerfalon, de nem tudják, hogy mi a pontos oka, mekkora a baj. Ilyenkor a hibakód kiolvasás lesz segítségedre, ugyanis vannak olyan eszközök, melyeket össze lehet kötni az autóval, és megmondják a pontos hibakódot, amivel közelebb kerülhetsz a hibához.

2021.06.10.

Igényelj mindig hiteles cégkivonatotCégkivonat igénylése előtt sokan vannak, akik megvizsgálják a különböző cégkivonat típusokat, és az ingyenes változatot szeretnék igényelni, pont azért, mert nem kell érte fizetni. Cikkünkben bemutatjuk, hogy miért szerezz be minden esetben hiteles cégkivonatot.