Jelenlegi hely

Hibakód kiolvasás, házilag vagy szakemberrel?

Hibakód kiolvasás, házilag vagy szakemberrel?Az autótulajdonosok rémálma, hogy felvillan egy visszajelző a műszerfalon, de nem tudják, hogy mi a pontos oka, mekkora a baj. Ilyenkor a hibakód kiolvasás lesz segítségedre, ugyanis vannak olyan eszközök, melyeket össze lehet kötni az autóval, és megmondják a pontos hibakódot, amivel közelebb kerülhetsz a hibához. Akár házilag is el lehet végezni a kiolvasást, ha van hozzá eszközöd, de sokan mégis inkább szakemberhez viszik autójukat.

A házilag történő kiolvasáshoz először is szükség lesz egy kiolvasó eszköz beszerzésére. Ha vásárolsz is egy ilyet magadnak, valószínűleg a pár ezer forintos eszközök közül fogsz választani, nem a drágák közül. Az olcsó eszközök azonban általában nem alkalmasak minden hibakód kiolvasására, pl. gyakran csak a motorvezérlő hibakódjait tudják kiolvasni. A szakemberek, autószerelők, szervizek olyan eszközzel rendelkeznek, melyek minden hibakódot ki tudnak olvasni.

Gyakran nem elég azonban a pontos hibakód sem a probléma meghatározásához, hanem autószerelői tudásra is szükség lehet. A hibakód gyakran csak egy javaslatot ad, hogy hol kell keresni a hibát, milyen típusú problémáról van szó. A hiba pontos forrását ilyen esetekben az autószerelő fogja tudni megállapítani.

Ha megvan a hiba, akkor következhet a javítás. Ennek laikusként szinte soha nem érdemes nekiállni, és ha már elviszed egy autószerelőhöz a járművet, úgyis meg fogja nézni a saját műszerével a hibakódot, mielőtt bárminek nekiállna.

2021.09.06.

Elektronikus vagy közhiteles cégkivonat, mikor melyik?A két legnépszerűbb cégkivonat típus az elektronikus hiteles cégkivonat, valamint a közhiteles cégkivonat. Gyakran felmerül a kérdés, hogy mikor melyikre van szükség, mikor melyiket igényeljük.

2021.08.24.

A puzzle előnyeiA puzzle nagyon sok ember számára jelent kiváló kikapcsolódási lehetőséget, függetlenül az életkortól. A szórakozás mellett azonban számos egyéb előnye is van a puzzle-nek, amiért érdemes ezzel tölteni a szabadidőd egy részét.

2021.07.20.

Cégkivonat típusok online céges ügyintézéshezEgyre több olyan cég van, amely minden lehetséges teendőt online próbál elintézni, ugyanis ez sokkal kényelmesebb és gyorsabb, mint a személyes ügyintézés. Az egyik dokumentum, ami szinte minden céges ügyintézés során szükséges, a cégkivonat. Lássuk, milyen cégkivonat típusokat használhatunk online ügyintézéshez.

2021.07.07.

Hibakód kiolvasás, házilag vagy szakemberrel?Az autótulajdonosok rémálma, hogy felvillan egy visszajelző a műszerfalon, de nem tudják, hogy mi a pontos oka, mekkora a baj. Ilyenkor a hibakód kiolvasás lesz segítségedre, ugyanis vannak olyan eszközök, melyeket össze lehet kötni az autóval, és megmondják a pontos hibakódot, amivel közelebb kerülhetsz a hibához.

2021.06.10.

Igényelj mindig hiteles cégkivonatotCégkivonat igénylése előtt sokan vannak, akik megvizsgálják a különböző cégkivonat típusokat, és az ingyenes változatot szeretnék igényelni, pont azért, mert nem kell érte fizetni. Cikkünkben bemutatjuk, hogy miért szerezz be minden esetben hiteles cégkivonatot.