Jelenlegi hely

Hibakód kiolvasás, házilag vagy szakemberrel?

Hibakód kiolvasás, házilag vagy szakemberrel?Az autótulajdonosok rémálma, hogy felvillan egy visszajelző a műszerfalon, de nem tudják, hogy mi a pontos oka, mekkora a baj. Ilyenkor a hibakód kiolvasás lesz segítségedre, ugyanis vannak olyan eszközök, melyeket össze lehet kötni az autóval, és megmondják a pontos hibakódot, amivel közelebb kerülhetsz a hibához. Akár házilag is el lehet végezni a kiolvasást, ha van hozzá eszközöd, de sokan mégis inkább szakemberhez viszik autójukat.

A házilag történő kiolvasáshoz először is szükség lesz egy kiolvasó eszköz beszerzésére. Ha vásárolsz is egy ilyet magadnak, valószínűleg a pár ezer forintos eszközök közül fogsz választani, nem a drágák közül. Az olcsó eszközök azonban általában nem alkalmasak minden hibakód kiolvasására, pl. gyakran csak a motorvezérlő hibakódjait tudják kiolvasni. A szakemberek, autószerelők, szervizek olyan eszközzel rendelkeznek, melyek minden hibakódot ki tudnak olvasni.

Gyakran nem elég azonban a pontos hibakód sem a probléma meghatározásához, hanem autószerelői tudásra is szükség lehet. A hibakód gyakran csak egy javaslatot ad, hogy hol kell keresni a hibát, milyen típusú problémáról van szó. A hiba pontos forrását ilyen esetekben az autószerelő fogja tudni megállapítani.

Ha megvan a hiba, akkor következhet a javítás. Ennek laikusként szinte soha nem érdemes nekiállni, és ha már elviszed egy autószerelőhöz a járművet, úgyis meg fogja nézni a saját műszerével a hibakódot, mielőtt bárminek nekiállna.

2021.11.29.

A leggyakoribb porszívó hibákEgy porszívóval általában évekre tervezünk, az évek során azonban előfordulhatnak kisebb-nagyobb hibák a porszívókkal. Nem kell kétségbe esni, szerencsére a leggyakoribb hibákat saját magunk is tudjuk javítani, orvosolni.

2021.11.09.

Cégkivonat ingyen, megéri?A cégkivonat a céges ügyintézések, szerződéskötések egyik alapvető dokumentuma. Több különböző változat létezik belőle, az egyik egyik közül az ingyenes cégkivonat. Sokan úgy gondolkodnak, hogy miért fizessenek valamiért, ha azt ingyen is be tudják szerezni. De vajon megéri az ingyenes cégkivonat?

2021.09.06.

Elektronikus vagy közhiteles cégkivonat, mikor melyik?A két legnépszerűbb cégkivonat típus az elektronikus hiteles cégkivonat, valamint a közhiteles cégkivonat. Gyakran felmerül a kérdés, hogy mikor melyikre van szükség, mikor melyiket igényeljük.

2021.08.24.

A puzzle előnyeiA puzzle nagyon sok ember számára jelent kiváló kikapcsolódási lehetőséget, függetlenül az életkortól. A szórakozás mellett azonban számos egyéb előnye is van a puzzle-nek, amiért érdemes ezzel tölteni a szabadidőd egy részét.

2021.07.20.

Cégkivonat típusok online céges ügyintézéshezEgyre több olyan cég van, amely minden lehetséges teendőt online próbál elintézni, ugyanis ez sokkal kényelmesebb és gyorsabb, mint a személyes ügyintézés. Az egyik dokumentum, ami szinte minden céges ügyintézés során szükséges, a cégkivonat. Lássuk, milyen cégkivonat típusokat használhatunk online ügyintézéshez.

2021.07.07.

Hibakód kiolvasás, házilag vagy szakemberrel?Az autótulajdonosok rémálma, hogy felvillan egy visszajelző a műszerfalon, de nem tudják, hogy mi a pontos oka, mekkora a baj. Ilyenkor a hibakód kiolvasás lesz segítségedre, ugyanis vannak olyan eszközök, melyeket össze lehet kötni az autóval, és megmondják a pontos hibakódot, amivel közelebb kerülhetsz a hibához.

2021.06.10.

Igényelj mindig hiteles cégkivonatotCégkivonat igénylése előtt sokan vannak, akik megvizsgálják a különböző cégkivonat típusokat, és az ingyenes változatot szeretnék igényelni, pont azért, mert nem kell érte fizetni. Cikkünkben bemutatjuk, hogy miért szerezz be minden esetben hiteles cégkivonatot.