Jelenlegi hely

A leggyakoribb porszívó hibák

A leggyakoribb porszívó hibákEgy porszívóval általában évekre tervezünk, az évek során azonban előfordulhatnak kisebb-nagyobb hibák a porszívókkal. Nem kell kétségbe esni, szerencsére a leggyakoribb hibákat saját magunk is tudjuk javítani, orvosolni.

A leggyakoribb problémák a porzsákkal kapcsolatosak. Ha a porszívó szívóereje csökkent, akkor szinte biztosan a porzsák telt meg, és emiatt nem olyan jó a teljesítmény, mint korábban. A porzsák típusától függően a porzsák tisztítása vagy cseréje általában megoldja a szívóerő csökkenésének problémáját.

Ha porzsák tisztítás vagy csere után nem jól tesszük vissza a porzsákot, akkor két problémával is szembesülhetünk. Az egyik a már fentebb említett szívóerő csökkenése, a másik pedig az, hogy a porszívó belseje szépen lassan (vagy gyorsan) megtelik porral. A második a nagyobb probléma, ugyanis meghibásodhatnak a drágább eszközök a porszívóban. Érdemes tehát rendszeresen ellenőrizni, hogy a porzsák a helyén van-e.

A porszívó gyártók megadják, hogy pontosan milyen porzsákot kell tenni az adott porszívóba. Ezt az előírást be kell tartani, különben a fent említett problémák léphetnek fel a nem megfelelő porzsák miatt is. Természetesen nem kötelező a gyári porzsákok gyakran nagyon magas árát megfizetni, de arra figyelni kell, hogy a gyárival megegyező utángyártott porzsákot használjunk minden esetben.