A Te jövőd, A Te sikered, A Te iskolád!

Norvég tapasztalatok

Tapasztalatszerzés Norvégiában

– tanáraink útjának rövid összefoglalója

 Megszokott, hogy a vállalkozó kedvű hallgatóink számos alternatíva közül választhatnak a nyári szakmai gyakorlatot illetően – Európa több országában is van lehetőség a 3 hét eltöltésére. Az Athénében azonban nem csak a diákok, hanem a tanárok számára is gyakran adódik esély külföldi szakmai tapasztalatok szerzésére: legutóbb Norvégia kínált alkalmat erre.

norveg-tapasztalatok

  A Norvég Alap támogatásával jutott ki május végén Fekete Ildikó és Siptár Ágnes tanárnőnk Trondheim-be, a Strinda Upper Secondary Vocational School-ba, mely egy az Athénéhez hasonló alapon s szakmákkal működő szakképző iskola. Pedagógusaink betekintést nyerhettek a tanórák menetébe, a tanműhelyek mindennapjaiba, emellett ellátogattak az iskolával kapcsolatban álló cégekhez, ahol a külsős szakmai gyakorlatok folynak. A látogatás azonban nem csak az oktatás témakörére korlátozódott: páratlan élménnyel ajándékozták meg tanárainkat a norvég világörökségi helyszínek, többek közt Roros és Bryggen városa, valamint a kivételes szépségű fjordok.
Az utazás alkalmával összegyűjtött tapasztalataikat tanárnőink több fronton – földrajz, idegenforgalom – tudják majd kamatoztatni az Athénében.

q1   q2