Jelenlegi hely

Télre érdemes a klíma szerelést időzíteni

Télre érdemes a klíma szerelést időzíteniA klíma szerelés idejét tekintve két lehetőségünk van, a főszezon és a holtszezon. Ha egy mód van rá, akkor érdemes a téli, holtszezoni időszakra időzíteni a klíma vásárlást és szerelést. Nézzük meg, hogy miért.

A klímaszerelés várakozás ideje nagyban függ a szezontól. Nyáron előfordulhat, hogy akár egy hónapot is várni kell arra, hogy a szerelőnek legyen szabad időpontja. Télen viszont rendszerint jóval kevesebb a munkájuk, így akár pár napon belül is tudnak jönni, ha nem akarunk várni. Felvetődik a kérdés, hogy miért kell a szerelőre várni, nem lehet-e esetleg saját magunknak beszerelni a klímát. A helyzet az, hogy nem lehet, ugyanis csak megfelelő képesítéssel rendelkező szakember vásárolhat és telepíthet klímát.

A másik szempont a klíma szerelést tekintve a klímaszerelés ára. Általában a szakemberek fix díjakkal dolgoznak átlagos telepítési környezetet feltételezve, ami nem függ attól, hogy az év melyik részében vagyunk. A nyári hónapokban viszont előfordulhat, hogy mégis emelnek az árakon, ha más nem azoknak, akiknek sürgős szerelésre van szükségük.

A klíma készülék árakon is lehet egy kicsit spórolni téli klíma vásárlás esetén. A gyártók általában a szezon kezdetekor emelnek árakat, így a szezon végén még az előző nyári árakon lehet általában a klímákat beszerezni, ami akár több tízezer forintos spórolást is eredményezhet. Ha ezeket az apró előnyöket és az árakban jelentkező különbségeket is figyelembe vesszük, akkor mindenképpen érdemes télre időzíteni a klíma vásárlást és szerelést.